Societat 27/03/2020

Reparteixen 13.000 mascaretes entre les residències i centres de diferents institucions de Mallorca

El Govern, diverses associacions i particulars estan proporcionant aquest material a l'IMAS

Ara Balears
1 min
Hospitals es plantegen reutilitzar les mascaretes

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) del Consell de Mallorca ha començat a repartir 13.000 mascaretes i diferent tipus de material sanitari de protecció personal procedent de diverses administracions, entitats i particulars, segons han informat en un comunicat. Aquest material s'està repartint entre els serveis socials municipals, les residències i els centres tant municipals com concertats o privats.

En aquest sentit, el Govern balear ha proporcionat a l'IMAS 8.000 mascaretes, 3.800 de les quals són per als centres i serveis socials de tots els ajuntaments de l'illa, mentre que la resta de mascaretes s'han distribuït entre les residències de gent gran, les de persones amb discapacitat, centres de menors o albergs per a persones sense sostre.

Amb aquest repartiment s'està intentant que cap municipi quedi sense el material de protecció sanitari necessari. En aquest sentit, també s'han repartit entre diferents centres municipals, privats i propis de l'IMAS 50.000 guants, 400 bates d'un sol ús i mascaretes quirúrgiques donades per la Universitat de les Illes Balears i procedents dels laboratoris del centre universitari.

Per part seva, altres associacions com ACHINIB, Associació Xinesa de les Illes Balears, i l'associació Moda Mallorca, han aportat 3.000 i 1.000 mascaretes, respectivament, que també s'han repartit entre els diferents centres i serveis.

A més, diversos particulars han fet arribar una sèrie de màscares fetes a mà, com és el cas de les auxiliars d'infermeria de la residència de Felanitx, que juntament amb un grup de costureres de Sant Llorenç n'han elaborat unes 1.000.

stats