Inspecció Educativa obre un expedient al centre Beata Francinaina Cirer per no oferir una alternativa a Religió

La petició ve d'un pare separat, qui, segons la Conselleria, reclama el que estableix la llei, mentre que Escola Catòlica creu que la normativa no és clara

El pare d'un alumna del centre Beata Francinaina Cirer d'Inca ha sol·licitat a la Conselleria d'Educació que la seva filla pugui tenir l'opció d'estudiar l'alternativa a l'assignatura de Religió, és a dir Valors Ètics, al col·legi concertat religiós. Segons el representant jurídic d'Escola Catòlica, la patronal de col·legis concertats, Marc González, es tracta d'uns pares divorciats que varen matricular la seva filla al centre, on ha anat els darrers quatre anys, i, una vegada separats, el pare va traslladar aquesta petició. 

El serveis jurídics de la Conselleria varen estudiar el cas i es va dur a terme una comissió de conciliació en la qual Educació va informar el centre de l'obligatorietat d'oferir una alternativa a la matèria de Religió si n'hi havia demanda, segons estableixen els articles 61 i 62 de la LODE. González afirma que no està clar, ja que es tracta d'un "regal enverinat de la llei Wert que va deixar a la LOMQE, en què no hi ha distinció entre centres confessionals i no confessionals", però assegura que l'article 115 de la LOE "confereix al centre el dret a tenir el seu caràcter propi". 

Segons l'assessor jurídic d'Escola Catòlica, la custòdia de la nina és de la mare i els dos progenitors en tenen la pàtria potestat, com passa en la majoria de divorcis si no hi ha un cas delictiu o greu en una de les dues parts.

La Conselleria recorda que, igual que els col·legis públics han d'oferir Valors Ètics i Religió, el mateix han de fer els concertats, atès que estan subvencionats amb fons públics. Inspecció Educativa estudia si hi ha un incompliment del concert, i quin tipus d'incompliment podria ser. Si es confirmàs es podria aplicar una sanció econòmica. 

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF