Societat 27/04/2022

La reina Letícia alerta del "bucle de sobreestimulació" que provoquen les xarxes socials

L'esposa del rei Felip VI ho ha dit en el lliurament dels premis SM de Literatura Infantil i Juvenil El Barco de Vapor i Gran Angular

2 min
La reina Letícia als premis SM de Literatura Infantil i Juvenil El Barco de Vapor i Gran Angular del 2022

BarcelonaLa reina Letícia ha animat aquest dimarts els joves a prendre consciència de la importància que té la lectura de llibres i de fer-ho de manera "reposada" per ser conscients de com pot ser de negatiu “el bucle permanent de sobreestimulació” que propicien les xarxes socials. La consort espanyola ha transmès aquest missatge durant el lliurament dels premis de la 44a edició dels premis SM de Literatura Infantil i Juvenil El Barco de Vapor i Gran Angular. En una de les cites habituals, la reina ha subratllat "les bondats de la lectura" i "com és d'important que els joves llegeixin llibres" i ho ha fet compatible amb l'ús de les xarxes socials.

“No convé mitificar un passat sense xarxes socials ni tecnologies de la comunicació modernes, però tampoc no seria bo glorificar un present d'accés continu a tota mena de continguts en una espècie de bucle permanent de sobreestimulació que propicien les xarxes socials. Sense anar als extrems, hi ha consens que la lectura reposada i concentrada permet que la vida es comprengui des d'un punt de vista més analític i complex”, ha reflexionat la reina. En aquest punt, ha recordat la distinció que feia el poeta Pedro Salinas entre llegidor i lector, entre qui no sap interpretar el que llegeix i qui sí que en sap.

La reina també ha elogiat la qualitat de les dues novel·les guanyadores, que tenen com a denominador comú la importància de la família i dels amics per afrontar reptes difícils. "No hi haurà llegidors per als dos llibres guanyadors d'aquest any, només lectors entusiasmats que sabran premiar l'esforç dels autors amb la seva atenció plena, aquesta riquesa no perible i cada dia més valuosa que tants es disputen...", ha assenyalat.

stats