Vianants en Lluita reclama a Cort que prohibeixi la circulació de patinets a les voreres

L'entitat ha sol·licitat a l'Ajuntament de Palma que no deixi lloc a la subjectivitat de cada conductor per decidir si pot circular per aquests punts

L'organització Vianants en Lluita ha demanat aquest dilluns a l'Ajuntament de Palma que prohibeixi la circulació de patinets a les voreres i als espais i carrers per a vianants. Critiquen que la nova normativa que regula l'ús d'aquests vehicles a Palma és "subjectiva" perquè permet a cada conductor decidir si pot passar per aquests espais entre les 20 h i les 10 h i els festius si no hi ha aglomeracions i sense superar una velocitat de 10 quilòmetres per hora.

L'entitat considera que la normativa no té en compte que els conductors de patinets, però també bicicletes, no sempre poden mesurar la seva velocitat i que les aglomeracions poden tenir una interpretació diferent per a cada persona.

La normativa permet als conductors decidir en aquests casos concrets si poden circular per voreres i carrers per a vianants, cosa que posa en perill els ancians, infants i persones que pateixen alguna discapacitat, segons Vianants en Lluita.

Cal recordar que la regulació de l'Ajuntament de Palma estableix que els menors de 15 anys no podran conduir patinets, i que aquests vehicles hauran de dur el llum sempre encès i tenir timbre. A més, el conductor haurà de dur un guardapits reflector o algun element que sigui visible a 150 metres i queda prohibit que hi hagi més d'una persona damunt el vehicle.

Les sancions per incomplir aquesta normativa arribaran fins als 40 euros i ha remarcat que, tot i que no és obligatori, es recomana l'ús de casc i tenir una assegurança de responsabilitat civil davant possibles accidents.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF