Societat 27/07/2020

60.000 persones firmen una campanya en línia perquè el Regne Unit retiri la quarantena a qui visiti les Balears i les Canàries

En una carta dirigida al primer ministre britànic, exposen que els dos arxipèlags són "destinacions segures"

Ara Balears
2 min
Turistes a la Platja de Palma. / ISMAEL VELAZQUEZ

PalmaProp de 60.000 persones han firmat una campanya en línia en què reclamen al govern britànic que elimini la quarantena obligatòria de 14 dies per als ciutadans que visitin les Balears i les Canàries. En una carta dirigida al primer ministre del Regne Unit, exposen que els dos arxipèlags són "destinacions segures". "Ens sentim més segurs a les Balears i les Canàries que al Regne Unit", destaca el comunicat.

En aquest sentit, qualifiquen d'injust que a causa d'aquesta mesura moltes famílies hagin de cancel·lar les seves vacances. "Volem donar suport a l'economia local d'aquestes zones perquè moltes persones han treballat de valent perquè es pugui reobrir el turisme a les Balears i a les Canàries".

"Demanam per favor que el govern birtànic reconsideri el seu posicionament i deixi gaudir la gent de les vacances que s'ha guanyat", conclou la carta.

Pressió del govern espanyol

Aquest dilluns la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, qui s'ha reunit amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha declarat que el govern espanyol treballa "de manera accelerada" per aconseguir que el Regne Unit llevi la quarantena als turistes que tornin al seu país procedents de les Illes Balears i les Canàries.

"Hem estat en converses tot el cap de setmana i el secretari d'Estat de Turisme s'ha reunit amb l'ambaixador del Regne Unit. Feim la nostra feina al més ràpid que podem", ha afirmat la ministra. "Millor avui que demà", ha dit Maroto sobre la necessitat de llevar la quarantena i fer un corredor turístic segur amb el Regne Unit.

stats