Societat 30/07/2020

El Regne Unit estudia fer tests als viatgers per poder reduir els dies de quarantena

No obstant això, el ministre de Sanitat britànic assegura que no preveu canvis "imminents"

Ara Balears
2 min
Turistes arribant a l'aeroport de Son Sant Joan.

PalmaEl govern britànic estudia la possibilitat de fer tests als viatgers obligats a fer quarantena que tornen de països amb risc de covid-19 amb l'objectiu de reduir el període d'aïllament de 14 dies, segons ha assenyalat aquest dijous el ministre de Sanitat britànic, Matt Hancock. Segons ha informat l'agència Efe, el ministre ha assegurat que no preveu canvis "imminents", pel fet que és una qüestió "essencialment científica" que ha de ser meditada.

Hancock ha expressat "la seva inquietud" pels indicis que està sorgint "una segona onada que clarament s'està movent per Europa" i ha insistit que "s'han de prendre mesures", la qual cosa pot incloure ampliar a més països la imposició d'un confinament.

D'altra banda, l'assessor mèdic adjunt del govern britànic, Jonathan Van-Tam, ha anunciat aquest dijous que a Anglaterra el període d'aïllament de les persones amb símptomes de coronavirus passarà dels set dies actuals a deu dies per minimitzar el risc de contagi.

De la mateixa manera, l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS) ha revelat que Anglaterra registra a mitjan 2020 el major nombre de morts "addicionals" per qualsevol causa que qualsevol altre estat europeu analitzat de la mateixa manera. El 29 de maig, la taxa de mortalitat acumulada a Anglaterra era un 7,55% més alta que la seva taxa mitjana entre els anys 2015 i 2019, superior a qualsevol altre territori europeu, la qual cosa indica l'impacte del coronavirus.

Segons les dades de l'ONS, Espanya és el següent país amb una taxa de mortalitat un 6,65% superior que en anys anteriors. Escòcia, amb un 5,11% més que la seva mitjana; Bèlgica, amb una mortalitat addicional del 3,89%, i Gal·les, amb un 2,78% més, ocupen les posicions capdavanteres d'aquest rànquing.

stats