La regidora Sonia Vivas torna la subvenció de Cort a l'entitat de la polèmica campanya antiracista

Després d'anunciar-ne la retirada, la responsable de Justícia Social, Feminisme i LGTBI torna a confiar en Grup Esspiral per fer un nou projecte

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, ha anunciat aquest divendres amb una carta que torna la subvenció municipal al Grup Esspiral, autor de la polèmica campanya antiracista. Després que Cort anunciàs la retirada de l'ajut i de les imatges difoses, a més de demanar que es tornassin els doblers avançats, la responsable de l'àrea rectifica i confia "que faran una altra campanya diferent, aquesta vegada adequada, de caràcter social i transformadora".

"Després de reunir-me amb ells i veure que són persones implicades en la lluita antiracista i sensibilitzades amb una problemàtica social greu, he decidit mantenir la subvenció", diu Vivas a l'inici de la carta. A banda d'això, la regidora critica "la greu campanya d'assetjament" que ha patit Esspiral a les xarxes socials per una cosa que ha estat "un error no intencional".

L'Ajuntament de Palma admet ara que els tècnics sí que varen supervisar la polèmica campanya antiracista

L'edil de Palma assumeix la seva responsabilitat a l'hora de "defensar les entitats de la nostra ciutat que lluiten per una Palma millor" i per això posa "el cor per davant del càrrec" i permet que "continuïn treballant i accedint amb normalitat a la línia de subvencions de l'Ajuntament".

"Entre tots els activistes i jo hi ha un fil conductor de lluita conjunta i per un error no pens marginar-los, sinó donar-los l'oportunitat de rectificar i fer que continuïn treballant", assenyala a l'escrit. Així, es compromet a reunir-se a partir de dilluns amb el seu equip i l'entitat per començar a treballar en un nou full de ruta.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF