Societat 28/01/2021

Una regidora de Ciutadans parla de "desviats" en un debat sobre transsexuals i després es disculpa

L'edil de Palma Joana Capó volia justificar l'oposició que les que encara no s'hagin canviat oficialment de nom puguin entrar als vestidors de dones als poliesportius

2 min
Imatge d'arxiu de Joana Capó.

La regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Palma Joana Capó ha dit aquest dijous al ple de Cort que si es permet entrar transsexuals que encara no han canviat oficialment de nom als banys de dones dels poliesportius municipals "s'obre la porta que qualsevol desviat hi entri simplement dient que se sent dona".

Capó ha accedit a retirar la paraula 'desviat' de l'acta després que el batle de Palma, José Hila, li comentàs que "és molt dura". Hores més tard, poc abans d'acabar el ple, l'edil ha volgut aclarir els fets. "Deman disculpes de tot cor per utilitzar una paraula malsonant. No era la meva intenció", ha assenyalat.

Capó ha defensat l'argument perquè "els sentiments no es poden demostrar" i perquè permetre-ho genera "un buit legal" del qual es poden aprofitar persones que no siguin transsexuals. "Que qualsevol home s'autodetermini dona és jurídicament irracional i genera discriminació envers les dones, especialment si són nines", ha afirmat.

Quan ha demanat disculpes, però, ha reiterat que el seu grup no s'oposa al fet que els transsexuals puguin accedir als banys si ja han finalitzat els tràmits. També ha considerat adient esperar que s'aprovi la llei estatal a favor del col·lectiu trans per regular-ho.

El debat s'ha produït arran de l'aprovació de la modificació de l'ordenança reguladora del preu dels serveis de l'Institut Municipal d'Esports, que inclou un article que permet als transsexuals que no hagin canviat oficialment de nom entrar als banys. El Pacte hi ha votat a favor, el PP i Vox se n'han abstingut i Ciutadans és l'únic partit que ha votat en contra de la modificació.

El regidor d'Esports de Cort, Francesc Ducrós, ha lamentat que "es fa difícil consensuar res amb Ciutadans", i ha afegit que la normativa recull una "realitat malgrat que no us agradi". També ha dit que el supòsit descrit per Capó no s'ha produït i que no han rebut cap al·legació respecte d'aquest tema.

stats