Un jutjat reconeix que els interins de l'IB-Salut poden cobrar la carrera professional com el personal fix

La UGT calcula que beneficia 5.000 sanitaris i el pagament pot costar uns 20 milions d'euros; a més, demana al Govern que ho negociï aviat

Un jutjat de Palma ha reconegut el dret dels interins de l'IB-Salut a cobrar la carrera professional en la mateixa proporció que el personal fix. La sentència sorgeix arran d'una demanda del sindicat UGT i afecta totes les categories laborals sanitàries d'uns 5.000 treballadors interins del sector. Fins ara només cobraven el 25% del complement, segons la seva categoria professional, mentre que els fixos el cobraven sencer. Així i tot, el Govern encara pot recórrer contra la sentència, i, per això, el sindicat insta l'Executiu balear que ho negociï just després de les eleccions. A més, la UGT calcula que el pagament costaria prop de 20 milions d'euros. 

Tal com ha explicat el secretari general del sindicat a les Balears, Miguel Ángel Romero, la sentència beneficia metges, infermers, tècnics superiors, caladors, administratius, auxiliars i fisioterapeutes, entre d'altres. A més, recorda que la demanda presentada per la UGT afecta totes aquestes categories, mentre que altres sindicats han presentat demandes que no han prosperat i només beneficiaven metges. "Durant aquesta legislatura s'ha consolidat la petició, la següent s'haurà d'aclarir i solucionar", ha dit Romero, qui ha advertit que si el Govern no ho negocia, els interins podrien presentar una demanda judicial que podria "col·lapsar" els jutjats balears i suposar un cost addicional.

D'altra banda, el sindicalista ha reconegut que es tracta d'una decisió dificil i que durant l'estiu, després de les eleccions, es podria crear una mesa de negociació, però sabent que els complements no es cobrarien enguany. 

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF