Un reconeixement per lluitar contra el càncer de mama amb la fotografia

El projecte 'Cicatrius. La meva vida en 1.096 dies', que narra tres anys de lluita de Josefina Díaz contra un càncer, ha rebut el European Breast Cancer Arts and Humanities Award

El projecte 'Cicatrius. La meva vida en 1.096 dies', que narra tres anys de lluita personal de Josefina Díaz contra un càncer de mama, ha estat aquest dimarts premiat amb el European Breast Cancer Arts and Humanities Award, segons ha informat l'Ajuntament de Maó. Es tracta d'un guardó que concedeix l'organització Europa Donna-The European Breast Cancer Coalition (Coalició Europea contra el càncer de mama) per reconèixer les aportacions més destacades en la lluita contra aquesta malaltia des d'una perspectiva artística. 

'Cicatrius' narra, a través d'un llibre i una exposició fotogràfica de François Perri, la vida de Josefina Díaz, resident a Menorca, des del dia del diagnòstic fins al de la superació de la malaltia. Aquesta iniciativa ha tingut el suport de l'Ajuntament de Maó, que s'ha encarregat de l'edició del llibre.

El projecte consta de 40 fotografies en blanc i negre realitzades amb una càmera analògica, acompanyades per textos escrits per la mateixa Josefina en què explica els seus sentiments i estats d'ànim durant totes les etapes del procés.

La protagonista ha declarat aquest dimarts que "tant per a mi com per a François ha estat una sorpresa guanyar aquest premi i quedar per davant de moltes obres procedents de diferents països d'Europa".

De la mateixa manera, Josefina Díaz ha assegurat que "estam molt contents de veure com aquest projecte tan íntim i de tal duresa obté aquest reconeixement".

Finalment, la protagonista del projecte ha afirmat que espera que aquest premi permeti que l'exposició pugui viatjar i ser mostrada a un major nombre de persones. En aquest sentit, Díaz ha afegit que "pensam que pot ajudar a acostar i a entendre la malaltia a altres dones en la mateixa situació i a les seves famílies".

El lliurament del guardó tindrà lloc el 21 de març a la European Breast Cancer Conference, que enguany es durà a terme a Barcelona.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF