Societat 17/05/2021

El reciclatge d’envasos ha augmentat un 9% a les Balears

Un estudi assenyala que, el 2020, cada ciutadà va dipositar 22 kg de residus al contenidor groc

ARA Balears
1 min
Contenidors

PalmaCada balear va dipositar 22 quilos de residus en el contenidor groc durant 2020, la qual cosa representa un increment del 9% respecte de l'any anterior, segons un estudi d'Ecoembes i la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern.

L'estudi, que s'ha realitzat amb les dades proporcionades per 67 entitats locals, conclou que el reciclatge d'envasos ha augmentat a les Balears tot i la pandèmia. Així, en els darrers cinc anys, la quantitat d'envasos reciclats per persona s'ha incrementat en un 55%.

D'altra banda, el reciclatge de paper i cartó ha davallat un 8%, fins als 25 kg per habitant, una baixada puntual que s'explica pel menor ús de paper durant la pandèmia, sobretot en el sector comercial. En els darrers cinc anys el reciclatge en el contenidor blau ha augmentat un 3%.

Durant el 2020 s'han recollit 37.456 tones d'envasos domèstics per al seu posterior reciclatge als 6.273 contenidors grocs de les Illes, un 12% menys que l'any passat, a conseqüència de la davallada de l'activitat comercial, empresarial i d'esdeveniments.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, ha destacat la consciència que tenen els ciutadans i ha assegurat que "la implicació de la societat illenca no s'entén sense el compromís de les institucions locals que, a través de la col·laboració interinstitucional han possibilitat no sols la sensibilització, sinó que han facilitat als ciutadans la recollida selectiva".

stats