Pilar Rodríguez és una de les primeres persones desallotjades de Corea

Assegura que aquest dimarts l'Ajuntament de Palma li ha donat les claus del seu nou habitatge al carrer d'Alfons el Savi

Només hi ha dos carrers de distància entre la seva antiga casa i l'actual, però les condicions entre una i l'altra són més que visibles. Pilar Rodríguez és una de les persones que viuen al bloc 8 del barri de Corea i una de les primeres que han iniciat el reallotjament programat per l'Ajuntament de Palma.

Fins aquest dimarts, ella i la seva família habitaven una de les primeres plantes d'aquest edifici, que és, en gran part, propietat de l'Ajuntament. Aquest immoble, situat entre els carrers d'Infant Pagà, Joan d'Àustria i Alfons el Savi, ha de ser esbucat, ja que s'emmarca en un pla que afecta tota la barriada. Però les dates d'enderrocament, de moment, es desconeixen.

Per aquest motiu, l'Ajuntament fa temps que tramita un pla d'expropiació i de reallotjament amb els veïns del Camp Redó. Aquest dimarts s'ha iniciat el reallotjament. Dues famílies, entre elles la de la Pilar, abandonen el bloc i són reallotjades en altres pisos d'aquesta mateixa barriada.

"Avui m'han donat les claus. Tenc pendent encara demanar un préstec de mig milió per poder finançar la permuta", declara Pilar.

Pilar Rodríguez assegura que els tècnics de l'Ajuntament l'han informat que el seu lavabo i una part del seu dormitori estaven a punt d'esbucar-se. És per aquest motiu que s'ha activat el reallotjament de dues famílies, que eren les que tenien més risc.

Aquest dimarts, diversos tècnics de l'Ajuntament han fet una visita a l'edifici per decidir si en pot ser declarat l'estat ruïnós. A partir d'aquí serà necessari esperar els informes pertinents de l'arquitecte municipal, Miquel Amengual, que informarà sobre el nivell de gravetat de l'edifici i si la demolició és urgent.

Dues famílies del Bloc 8 de Corea han estat reallotjades

Rosario Heredio també és una de les veïnes afectades pel reallotjament. Fa 25 anys que viu en un dels primers pisos del bloc 8. "Ens diuen que el tomaran, però encara no saben quan", explica.

Alguns dels habitatges buits d'aquest edifici han estat recentment ocupats per algunes famílies. És el cas de Miguel Flores, que viu en un pis del número 23 A d'aquest bloc amb la seva dona i els seus fills. Abans també havien ocupat un pis del carrer d'Infant Pagà, però el banc els va desnonar. "Reconeixem que ocupar un pis que no és nostre no és correcte però no tenim un lloc on anar", assegura Miguel. La família de Miguel, de moment, no ha rebut cap proposta de reallotjament.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF