Els ramats d'ovelles es redueixen un 45,7% a Eivissa, segons Ibiza Preservation

El sector està en retrocés i ha experimentat aquesta baixada entre el 2018 i el 2019, segons un informe de l'entitat

Els ramats d'ovelles s'han reduït un 45,7% a Eivissa entre el 2018 i el 2019, segons l'informe anual que fa IbizaPreservation. Malgrat que el sector ramader de l'illa es troba en retrocés, el nombre d'operadors inscrits que fan agricultura ecològica s'ha incrementat un 10,6% durant el mateix període, segons ha informat el col·lectiu en un comunicat.

L'entitat només ha presentat algunes dades del document, que es publicarà completament el setembre, però també ha assenyalat que ha augmentat un 64% el consum d'aigua dessalada a Eivissa, segons dades de l'Aliança per l'Aigua d'Eivissa i Formentera. Malgrat això, IbizaPreservation diu que cal aconseguir que totes les dessalinitzadores funcionin per aconseguir que la meitat de l'aigua subterrània consumida a l'illa es pugui substituir per aigua dessalada.

L’ovella i la cabra d’Eivissa, les races autòctones més amenaçades de l’Estat

Les dades de contaminació de l'aire registrades a les estacions de Dalt Vila i Sant Antoni mostren resultats "dins de la normalitat" i "sense episodis destacables de contaminació atmosfèrica". Així i tot, IbizaPreservation creu que cal continuar treballant per reduir la mobilitat en vehicles privats per minvar les emissions.

La producció de residus domèstics per persona ha augmentat un 22% entre el 2010 i 2019. La recollida selectiva de residus també ha pujat després de passar de 10.000 tones el 2009 a quasi 25.000 el 2019. L'any passat només el 17,1% dels residus domèstics es varen reciclar a Eivissa.

Les emissions contaminants produïdes pel consum de combustibles fòssils a les Pitiüses varen passar d'1,148 quilotones el 2017 a 1,058 un any després: una disminució del 7% a causa de la reducció d'un 75% de l'ús de combustibles pesants per generar energia elèctrica.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF