Societat 19/04/2018

Rafaela Sánchez: "No es pot jugar amb el col·lectiu docent per qüestions polítiques”

El Ministeri d’Hisenda informa que qualsevol acord signat després del 27 de juny de 2017 que hagi de permetre la recuperació salarial podria ser eliminat si no s'aproven els pressupostos generals de l'Estat

Ara Balears
2 min
Rafaela Sánchez: "No es pot jugar amb el col•lectiu docent per qüestions polítiques”

PalmaLa directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, ha informat avui als sindicats d’Educació del document que s’ha rebut per part del Ministeri d’Hisenda, en el qual s’indica la possibilitat que s'eliminin les millores retributives que hagin estat aprovades en meses sectorials després del 27 de juny del 2017 si no s'aproven els pressupostos generals de l'Estat. La directora ha explicat que el Ministeri diu que aquesta mesura depèn de l’aprovació dels pressupostos generals de l'Estat i ha afegit que "no es pot jugar amb el col·lectiu docent per qüestions polítiques”.

Entre els acords que es podrien veure afectats, segons aquest document, hi ha els complements de cap de departament i de tutoria, la recuperació de la paga extra o el pagament de l’estiu als interins que han exercit les seves funcions durant més de cinc mesos i mig, entre d’altres.

Sánchez ha explicat que “aquest document fa referència al personal docent concretament i podria afectar tots els convenis i acords que tinguin repercussions salarials. Ara s’ha de veure què afectarà exactament". El document demana al Govern que Hisenda faci un estudi sobre els conceptes que es veurien afectats. “Això suposa un atac a l’autonomia de la comunitat i als acords a què s'ha arribat a les meses sectorials de tot el personal docent, tant de la pública com de la concertada”.

En el seu cas, La Junta de Personal Docent no Universitari (JPDnU), composta per representants dels sindicats d'Educació, el considera "un atac directe a l’autogovern de les Illes Balears, a la sobirania de les meses sectorials i als acords de les distintes meses, així com una mesura de pressió

del Partit Popular, que utilitza els docents com a moneda de canvi per als seus interessos

polítics".

stats