ENTREVISTA
Societat 11/03/2018

Rafael Quintana: "La Fira del Camp té una rellevància que traspassa l'interès que suscita a Menorca"

Regidor de Mercats de l'Ajuntament d'Alaior

Iván Martín
3 min
Rafael Quintana: "La Fira del Camp té una rellevància que traspassa l'interès que suscita a Menorca"

AlaiorLa Fira del Camp ultima la recta final pel que fa a preparatius. Què representa aquest esdeveniment de caràcter insular per al municipi?

És l'edició número 32 de la Fira del Camp, que es durà a terme el cap de setmana del 17 i 18 d'aquest mes, i estam acabant de perfilar-ne els detalls per acollir-la. Consta d'un concurs morfològic de vaca frisona, però també de diferents activitats complementàries. Enguany tenim més expositors que mai, amb un total de 85. És una fira molt esperada per nosaltres i pel sector agrari de Menorca. Esperam que hi vingui molta gent.

El fet que se n'hagin duit a terme 35 edicions posa de manifest l'interès que suscita el sector agrari per a la societat menorquina?

Realment són molts anys. És espectacular tot el que envolta la Fira del Camp. Habilitam gran part del polígon industrial d'Alaior, La Trotxa, per rebre tots els expositors i les vaques, que simbolitzen un enorme atractiu per als visitants. Més de 20.000 metres quadrats de zona d'exposició i dos grans envelats destinats a parades de productes agroalimentaris configuren una fira que permetrà l'adquisició de tots els elements relacionats amb la gastronomia autòctona i les pràctiques agràries. La gent que hi vingui podrà comprar des d'una sobrassada fins a una màquina de darrera generació per conrear.

A diferència d'altres anys, la Fira del Camp 2018 sembla que es presenta com la més tranquil·la pel que fa a les reivindicacions del sector...

Efectivament, però encara queden uns dies. Normalment els pagesos de l'illa expressen les seves reivindicacions en aquest certamen, aprofitant l'àmplia presència d'autoritats. De moment, hem traslladat les invitacions corresponents al Govern balear, al Consell i als diferents ajuntaments de Menorca. Esperam que hi vingui el nombre més gran possible de polítics, ja que el camp és un àmbit que ens afecta a tots i cal la implicació de tots els estaments per garantir-ne la viabilitat i emfatitzar la importància per mantenir un entorn sostenible com en el cas insular.

Creis que la Fira del Camp ha aconseguit traslladar a l'exterior, a través del concurs morfològic de vaca frisona, les peculiaritats pròpies de la ramaderia menorquina?

N'estic convençut. És una fira que sempre s'ha fet a Alaior. Té una rellevància que traspassa l'interès que suscita a Menorca. Aquest cap de setmana la visiten molta gent que ve de Mallorca, fins i tot també d'altres punts de la Península. Fins i tot hi ha expositors de fora de l'illa. A l'Ajuntament rebem telefonades durant tot l'any que demanen sobre diversos aspectes relacionats amb l'esdeveniment. Notam que són unes dates esperades, sempre el tercer cap de setmana de març.

A banda del concurs morfològic, l'Ajuntament també aposta per organitzar altres activitats?

La Fira del Camp és molt completa. Tenim organitzades activitats per a totes les edats que complementen l'atractiu morfològic i agrari. Hi haurà concursos, entreteniment per als més petits, exhibicions d'automodelisme, un 'showcooking' amb productes de les Balears a càrrec de Sa Cooperativa del Camp i ballades de grups folklòrics.

I després de la Fira del Camp, quina serà la pròxima cita que acollirà Alaior en aquest objectiu de convertir-se en un referent a Menorca en organització d'esdeveniments multitudinaris?

La Fira del Turisme, sens dubte. En serà la tercera edició. L'any passat vàrem aconseguir fer una passa de qualitat amb un increment de la participació molt important. La Junta Local de Turisme és la culpable, en aquest sentit, de l'èxit d'una fira que consideram clau per l'estreta vinculació entre el sector turístic i l'activitat econòmica que representa per a Menorca. Del 6 al 8 d'abril en tindrà lloc una part popular, mentre que la part tècnica es desenvoluparà al Parc Bit el 4 i el 5 d'abril. Gaudirem de conferències amb protagonistes de rellevant bagatge i cada empresa podrà exposar el seu projecte davant el públic durant 20 minuts.

stats