Quely vol arribar a tots els mòbils en forma d'emoticona

L'empresa inquera va iniciar aquesta campanya fa uns mesos i està aconseguint suports per tirar la iniciativa endavant 

Us imaginau tenir al mòbil l'emoticona d'una galeta Quely? Un 97% dels enquestats per l'empresa inquera sí que s'ho imagina i han dit que una de les tradicions gastronòmiques de l'illa mereix estar als teclats dels telèfons, no només de les Illes, sinó arreu del món.  

L'empresa va començar aquesta campanya fa un parell de mesos, quan un grup d'inquers  va demanar a través de les xarxes que "si els alemanys tenen els bretzels i els americans les cookies, ja és ben hora que ens posin unes quelites als teclats". I a partir d'aquell moment es va posar en marxa tot l'engranatge. 

En un primer moment l'empresa va demanar als usuaris de Twitter si eren #QuelyLovers i si els agradaria tenir una emoticona d'aquesta galeta d'oli. Vist el resultat, l'empresa ha començat a demanar suport a personatges i institucions coneguts de les Illes, com Rafel Nadal, Marco Asensio, Chenoa, Llum Barrera i el Reial Mallorca, per donar veu a aquesta iniciativa i arribar a tots els mòbils. 

La petició d'incloure la imatge de la galeta l'ha d'acceptar Unicode, una organització sense ànim de lucre que s'encarrega de crear les emoticones. Una de les condicions que posen és demostrar que l' emoji s'utilitzarà de manera freqüent, per això demanen que tots els que vulguin posar una Quely al seu teclat facin difusió a la iniciativa.  

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF