Societat 03/09/2020

Quatre morts i 297 casos més de coronavirus en 24 hores a les Balears

Ja hi ha 40 usuaris de residències de gent gran hospitalitzats, després que s'hagin detectat quatre brots en aquests centres en una setmana

Ara Balears
2 min
Laboratori de Microbiologia de Son Espases on analitzen les proves del coronavirus

PalmaLa Conselleria de Salut ha comunicat aquest dijous que a les Balears hi ha 297 casos més de coronavirus que dimecres, de manera que la xifra acumulada ascendeix als 9.067. El nombre de morts puja també, amb quatre més, i el total és de 248 al conjunt de l'Arxipèlag d'ençà que va començar la pandèmia.

Tot i això, la xifra de malalts actius ha davallat amb 12 des d'ahir. A hores d'ara, hi ha 2.225 casos actius a les Illes. Aquesta lleugera davallada és, en part, gràcies a les 305 altes de covid-19 comunicades en les 24 hores. El total de verificacions de persones que han superat la malaltia és de 6.594.

Les persones ingressades a l'Arxipèlag arriben aquest dijous a les 357, 58 de les quals són a l'UCI. A més, entre les hospitalitzacions, hi ha 40 persones usuàries de residències de gent gran. D'altra banda, el Servei de Salut atén 6.745 malalts de covid-19 a domicili.

Per illes, a Mallorca hi ha 301 persones hospitalitzades –53 pacients a les Unitats de Cures Intensives (UCI)– i 5.569 persones són a ca seva, on reben atenció per part del servei d'Atenció Primària. A Menorca hi ha 7 persones ingressades a l'hospital Mateu Orfila –1 a l'UCI– i 178 són al seu domicili. A Eivissa són 49 les persones hospitalitzades –4 a l'UCI–. A més, a Eivissa hi ha 595 casos confirmats seguits al domicili per part dels centres de salut i 46 a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, n'hi ha 357 en vigilància (292 a Mallorca, 16 a Menorca i 49 a les Pitiüses) i 169 amb el contagi actiu (147 a Mallorca, 1 a Menorca i 21 a les Pitiüses). En total, s'han notificat 511 casos entre el personal sanitari d'ençà que va començar la pandèmia.

40 hospitalitzats i dos morts a les residències

A les residències de gent gran de les Balears ja hi ha 153 usuaris positius actius –40 dels quals estan hospitalitzats–: 58 a la residència Sèniors Sant Joan, 22 a Verge de l'Esperança, set a Sèniors Montuïri, un a Oasis, 15 a Cala Estància, 25 a Domusvi Capdepera, un a HHTT Arcadias i 15 a Sa Serra. Entre els casos positius, a més, hi ha nou usuaris de la llar d'ancians de Calvià, que havien estat traslladats a la de Palma a causa de l'incendi produït a les instal·lacions. Ara es farà un cribratge a tot el centre de Palma.

En les darreres hores, les residències han notificat la mort de dos usuaris amb covid-19 (a Sèniors Sant Joan i a Sèniors Montuïri). El balanç de persones de residències de la tercera edat que han perdut la vida amb coronavirus des que va començar la pandèmia és de 98. Pel que fa als professionals, hi ha 80 treballadors positius actius a residències de Mallorca, 8 a Eivissa i 1 a Menorca.

A les residències per a persones amb discapacitat hi ha dos usuaris amb coronavirus a Mallorca i quatre professionals positius (tres a Mallorca, entre els quals n'hi ha un a la residència Son Güells comunicat avui, i un a Eivissa).

stats