Societat 31/03/2021

Quasi la meitat dels illencs de més de 80 anys ja han rebut la vacuna contra el covid-19

L'objectiu és haver administrat la dosi a tots els residents d'aquest col·lectiu després de Setmana Santa

2 min
Un sanitari administra la vacuna contra el coronavirus a les Illes.

PalmaEl 49,6% dels residents a les Illes Balears de més de 80 anys ja han rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. Segons ha informat el Govern balear a través d'una piulada a Twitter, quasi la meitat dels 50.762 residents d'aquestes edats i que no viuen a residències de gent gran ja han estat vacunats i un 12,9% ja ha rebut les dues dosis de la vacuna. En la darrera setmana s'ha augmentat bastant la vacunació als illencs en aquesta franja d'edat, ja que, comparat amb les xifres de la setmana passada, un 10% més ja han rebut la primera dosi i més d'un 11% n'han rebut la segona.

Segons ha informat el Govern a la piulada, fins aquest dimarts migdia 110.288 illencs han rebut la vacuna contra el coronavirus. Els col·lectius amb més vacunats són les residències, on un 86,4% dels usuaris i treballadors han rebut la primera dosi de la vacuna i un 82,8%, les dues, i els sanitaris de primera línia, a un 86,5% dels quals s'ha administrat la primera dosi i a un 83% les dues. A més, la xifra d'altres sanitaris vacunats també s'acosta al 80%, amb un 79,1% dels 33.741 vacunats amb la primera dosi. Pel que fa a la segona dosi, un 43% dels altres sanitaris ja l'han rebuda, quasi un 10% més que la setmana passada. A més, el 61,6% dels grans dependents i cuidadors de les Illes ja han rebut la primera vacuna, mentre que el 45,4% ha rebut les dues dosis.

Els docents és un dels col·lectius que menys ha avançat la vacunació en els darrers set dies. Segons les dades que ha facilitat el Govern balear, des de dimarts passat només s'ha vacunat un 1,8% més del col·lectiu. Per altra banda, pel que fa a la vacunació dels professionals essencials (col·lectiu que es començà a vacunar simultàniament amb els docents), la xifra de primeres dosis administrades ha augmentat un 5% i ja arriba al 70,5%.

Aquesta setmana s'ha començat la campanya de vacunació al col·lectiu illenc d'entre 60 i 69 anys (que són 116.200 persones). L'administració d'aquestes dosis començà la setmana passada després que s'ampliàs l'edat per rebre la vacuna d'AstraZeneca. A les Illes han rebut la primera dosi el 6% de persones d'aquesta edat.

Les Balears rebran 55.000 vacunes la setmana que ve

El Govern balear ha anunciat que la setmana que ve arribarà una partida rècord de vacunes: 24.000 dosis de la vacuna de Pfizer i 25.000 de la d'Astrazeneca. D'aquesta manera, segons ha detallat el Govern en una piulada, està previst que durant la setmana que ve es posi una mitjana de 7.000 dosis diàries, xifra que suposarà que s'administrin un total de 49.000 dosis setmanals, la xifra rècord des de l'inici de la campanya de vacunació a les Illes.

Cal recordar que el Govern informà aquest dilluns que està previst que les Balears rebin quasi 100.000 vacunes de Pfizer a l'abril i explicà que l'objectiu de la Conselleria de Salut és haver vacunat tots els majors de 80 anys després de Setmana Santa. La directora d'Assistència Sanitària del Servei de Salut, Eugenia Carandell, assegurà que amb l'arribada d'aquestes vacunes esperen poder millorar el ritme de vacunació i "assolir el ritme de creuer desitjat". A més, l'Executiu balear va recordar que les Balears tenen capacitat per administrar fins a 260.000 vacunes setmanals i que la velocitat de vacunació depèn del nombre de vacunes que arribin.

stats