Societat 17/09/2020

Quarta jornada de vaga indefinida dels xofers de l'EMT

L'Ajuntament de Palma i el comitè de vaga de l'empresa municipal no han aconseguit arribar a un acord en el tercer dia de reunions

Ara Balears
1 min
Imatge de la vaga de xofers de l'EMT / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaLa vaga indefinida dels conductors de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) continua aquest dijous per quart dia consecutiu, després que les negociacions entre el comitè de vaga i la Regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament no hagin aconseguit l'acord per desconvocar-la. "Després de sis hores i mitja de negociació resulta molt decebedor que no es desconvoqui la vaga després d'arribar a acords importants", va afirmar aquest dimecres Cort en un comunicat.

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, explicava que el principal punt de desacord en la jornada d'ahir va ser l'exigència, per part dels sindicats, que el taller de l'EMT que s'ha municipalitzat recentment funcioni durant els vespres i caps de setmanes i festius per fer el manteniment dels vehicles.

El regidor ha remarcat que ja s'havia arribat fins i tot a un acord en el punt més polèmic sobre les vacances durant l'estat d'alarma. "Havíem arribat a un punt de trobada amb la devolució del 50%". Dalmau ha recordat que aquest dimecres també s'arribà a un acord del 63% dels 16 punts que reivindicaven i ha instat una vegada més al comitè de vaga que posi "sentit comú".

"L'EMT ha patit la caiguda de passatgers més important de la seva història, amb una reducció d'entre un 60% i un 80%. L'impacte financer obligà l'Ajuntament a injectar 16 milions d'euros per poder garantir el cobrament dels salaris de tots els treballadors", exposa el regidor. Aquest dijous continuaran les reunions i les negociacions per aconseguir arribar a un acord definitiu.

stats