Pullmantur comença els tràmits per iniciar un ERO

El mes de juny va presentar concurs de creditors

La naviliera Pullmantur Creuers té la intenció de començar els tràmits per presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per causes econòmiques, productives i organitzatives, a causa de la situació del covid-19. Fins ara, uns 215 treballadors de la plantilla havien estat en un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), principalment els empleats de màrqueting i comercials, segons informa Efe.

Cal recordar que el mes de juny l'empresa va presentar un concurs de creditors a Espanya. La crisi del coronavirus deixà Pullmantur Creuers en una situació molt crítica i Cruises Investment Hòlding i Royal Caribbean Group (RCL) sol·licità la reorganització de la seva empresa conjunta, de la qual són propietaris en un 51% i un 49% respectivament, sota els termes d'illes espanyoles d'insolvència.

També han pres mesures com deixar les oficines centrals, que es troben a l'edifici Pòrtic en Camp de les Nacions de Madrid, i traslladar-se a unes de més petites. A final de setembre, el president i conseller delegat de la naviliera, Richard J. Vogel, va assegurar que la companyia estava treballant en un "nou pla de negoci per tornar a navegar", juntament amb l'administrador concursal i que, si els seus actuals propietaris no l'aprovassin, cercaria "nous inversors".

Segons Vogel, Pullmantur es troba en una situació difícil perquè és una cadena petita, i durant molts d'anys no ha estat capaç de ser prou rendible per generar liquiditat que permeti aguantar un llarg període d'inactivitat. A més, la companyia ha quedat sense vaixells, ja que els tres amb els quals navegava varen haver d'anar a desballestament.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF