Puja un 38% la demanda d'atenció psicològica per violència masclista a Mallorca

El Consell destinarà 1,2 milions d'euros els pròxims tres anys a ampliar les hores del servei 

El Consell de Mallorca destinarà els pròxims tres anys 1,2 milions d'euros a ampliar les hores del servei d'atenció psicològica per a víctimes de violència masclista a l'illa, després que la demanda hagi augmentat un 38% respecte de l'any passat, segons ha informat el Consell en un comunicat. 

L’ampliació d'aquest servei es tradueix en la contractació de més personal i a doblar les hores d’atenció individual i grupal per adaptar-se a la demanda creixent de dones que requereixen aquesta intervenció terapèutica, segons han explicat en el comunicat.

A més de duplicar les hores disponibles, es crearan dos nous serveis especialitzats: un servei destinat exclusivament a adolescents i joves víctimes de violència masclista i un altre d'especialitzat en agressions sexuals. 

Precisament, la consellera de Presidència, Teresa Suárez, ha justificat aquests dos nous serveis i ha assegurat que "les necessitats i abordatge terapèutic amb una jove adolescent no són els mateixos que amb una dona més gran, igual que no és el mateix tractar amb una dona víctima d’agressions sexuals, que requereix una atenció específica i diferenciada". Suárez ha apuntat que "el que feim és millorar el servei i adaptar l’atenció psicològica a la realitat i les necessitats de cada dona".

"Les administracions públiques tenim el deure d’invertir més recursos, però també d'invertir-los millor", ha conclòs la consellera. Cal recordar que el servei d’atenció psicològica a dones víctimes del Consell de Mallorca és un dels serveis que gestiona la institució insular en l’àmbit de la violència masclista, juntament amb el servei d’habitatge i acompanyament a dones víctimes i infants i el servei d’assessorament i orientació jurídica, a més del Centre d’Informació a la Dona.

La meitat de les víctimes mortals de violència masclista a les Illes eren estrangeres

 

EDICIÓ PAPER 23/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF