Gestió Forestal publica la primera 'Guia dels Boscos de les Illes Balears'

L’objectiu és donar a conèixer la importància d’aquests ecosistemes, ja que la superfície forestal cobreix un 45% de la superfície de l'Arxipèlag 

El servei autonòmic de Gestió Forestal ha publicat la primera ' Guia dels Boscos de les Illes Balears' per difondre entre els estudiants el valor que tenen aquests ecosistemes, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat. 

Segons la Conselleria, l’objectiu d’aquesta guia és donar a conèixer la importància d’aquests ecosistemes biològics, ja que la superfície forestal cobreix un 45% de la superfície de les Illes Balears, és a dir, prop de 220.780 hectàrees.

Així, s'hi detalla la distribució dels pinars, ullastrars, savinars i alzinars arreu de l’Arxipèlag i altres formacions vegetals que configuren alguns dels paisatges forestals més representatius de les Illes Balears com són les carritxeres, la vegetació de ribera i les comunitats de penyal riques en endemismes.

La guia també detalla els desequilibris als quals es veuen sotmesos els boscos, ja sigui per causes naturals, com les plagues, o humanes, com l’abandó del camp i, en conseqüència, el menor aprofitament de la fusta. Per fer front a aquest canvi d’usos i a les conseqüències del canvi climàtic, la guia exposa els reptes que planteja la gestió forestal amb vista a la conservació d’aquests ecosistemes.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF