Societat 20/03/2021

El PSIB demana a la UE un pla de recuperació del turisme amb seguretat sanitària

Reclama que es garanteixi que tots els països membres compleixen les recomanacions del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de les Malalties

ARA Balears
1 min
La impulsora de la iniciativa ha estat la diputada socialista Pilar Sansó.

PalmaEl PSIB ha registrat en el Parlament una iniciativa per demanar a la UE un pla de recuperació del turisme que inclogui una xarxa sanitària certificada. Els socialistes reclamen que aquesta xarxa garanteixi que tots els països membres compleixen les recomanacions del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de les Malalties.

La impulsora d'aquesta iniciativa és la diputada Pilar Sansó, que ha insistit en la necessitat que Europa ofereixi una resposta conjunta a les incerteses i les pors del contagi que provoca la pandèmia. "Necessitam mesures coordinades per combatre els efectes del covid-19 i garantir la reobertura segura del turisme", ha dit Sansó.

La socialista ha destacat el compromís d'Europa per posar en marxa el certificat de vacunació com més aviat millor, recordant que la Comissió ja l'ha presentat i que està previst que s'aprovi al Parlament Europeu la setmana que ve. També ha recalcat el compromís de la ministra de Turisme, Reyes Maroto, perquè les Balears es converteixin en la primera destinació de l'Estat a posar en marxa aquest mecanisme.

Així mateix, la iniciativa del PSIB insta la Unió a accelerar aquest certificat de vacunació, perquè la connexió entre territoris pugui ser segura, alhora que demana la promoció de destinacions segures i fomentar la connectivitat en la mesura que es tingui una situació controlada del coronavirus.

Respecte de la seguretat sanitària, Sansó ha posat en relleu que aquest és un dels principals objectius del Govern, com, segons apunten els socialistes, ho demostren mesures com els controls als ports i aeroports, i la necessitat que els viatgers, tant de l'estat espanyol com de fora, hagin de presentar una prova negativa per entrar a les Illes.

stats