La pluja i el fort vent provoquen a Menorca importants inundacions i caiguda d'arbres

En les darreres hores han caigut 150 litres per metre quadrat i les ràfegues de vent han superat els 80 quilòmetres per hora

Nit intensa la que s’ha viscut a Menorca després del pas de la gota freda que ha deixat imatges d’inundacions i de caos circulatori. La tempesta ha arribat acompanyada de ràfegues de vent que han superat els 80 quilòmetres per hora, provocant la caiguda d’arbres. El municipi més afectat ha estat Maó. Els Bombers varen intervenir en una quarantena d’avisos per inundacions en plantes baixes i negocis. Les zones que han presentat més dificultats són el nucli antic i el port.

Segons dades de les estacions meteorològiques de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), aquesta matinada s’han acumulat 150 litres per metre quadrat, la meitat dels quals entre les 20 i les 21 h d’anit. A l’aeroport de Menorca varen caure 68 litres per metre quadrat i a Ciutadella, 54. La precipitació més forta en aquest municipi es va registrar al migdia amb els 43 litres per metre quadrat en tan sols una hora. D’altra banda, la pluja també s’ha deixat notar en altres pobles, tot i que de manera menys intensa. Així, cal remarcar els 50 litres per metre quadrat a Sant Lluís, els 21 al Mercadal i els 20 a Ferreries.

Les inundacions més rellevants s’han produït en el carrer del Cós de Gràcia, el polígon industrial i el port de Maó. L’aigua entrà a l’interior de diferents locals d’oci nocturn situats a la zona portuària. Pel que fa al centre de la ciutat, els vehicles han tingut serioses dificultats a l’hora de transitar i en determinades ubicacions l’aigua ha cobert aquells que estaven estacionats.

Però la pluja no ha estat l’única dificultat viscuda en les darreres hores a Menorca. Salvament Marítim ha efectuat tres rescats a causa del vent i les adverses condicions marítimes. En concret, s’ha actuat a l’illa d’en Colom per reflotar un iot amb vuit tripulants a bord. També han remolcat un veler sense tripulació a Ciutadella. Finalment, s’ha procedit al rescat d’un tercer vaixell que es dirigia a Menorca amb 12 persones i que es trobava a 40 milles de Barcelona.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF