Es millora el protocol de violència de gènere per evitar casos reincidents

"Per protegir la víctima també és necessari focalitzar les actuacions en l'agressor"

Palma és la segona ciutat on es du a terme la formació per explicar el nou e l nou protocol de valoració policial de risc de violència masclista. "És un protocol que millora la predicció d'agressions que es podrien convertir en reincidents", ha assegurat la cap del Sistema de Seguiment Integral de la Secretaria d'Estat de Seguretat, Marina Rodríguez.

Rodríguez ha informat que una vegada indentificats casos que, tot i que no s'han resolt judicialment, són susceptibles de tornar a cometre una agressió masclista, s'intensificaran les mesures de protecció cap a les vícimes. La cap del Sistema de Seguiment Integral de la Secretaria d'Estat de Seguretat ha assenyalat que entre les novetats que incorpora el formulari s'ha tingut en compte que "per protegir la víctima també és necessari focalitzar les actuacions en l'agressor".

La revisió del formulari feta d'acord amb experts en la detecció de la violència masclista, segons ha explicat Janka Jurkiewicz, directora de la UFAM (Unitat de Família i Dona), permetrà millorar les prediccions i serà més efectiva per posar "mesures de protecció".

A la formació hi han assistit més de 200 efectius, entre els quals hi havia membres de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, la Policia Local de Palma i de Calvià i funcionaris de l'ODAC (Oficina de Denúncies i d'Atenció a la Ciutadania), que són els qui atenen les dones que són víctimes de violència masclista.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF