Societat 17/10/2018

Prop de 19.000 opositors opten a partir de diumenge a les 3.485 places convocades per l'IB-Salut

D'aquí a final d'any es faran les proves selectives de 979 places per a un total de 4.925 sol·licituds

Ara Balears
2 min
La consellera de Sanitat, Patrícia Gómez, durant la presentació d'aquest dimarts.

PalmaProp de 19.000 opositors opten a partir d'aquest diumenge a les 3.485 places convocades per l'IB-Salut. Aquestes places suposen el 70% del total de 5.113 anunciades en l'oferta d'ocupació pública. El maig del 2019 ja se n'haurà executat el 80% i només en quedaran 911 de pendents d'execució al llarg del 2019 i el 2020, segons la Conselleria de Salut.

Les dates previstes per als exàmens són els dies 21 i 28 d’octubre, 11 i 25 de novembre i 2 de desembre, d’acord amb les dades que figuren en aquesta taula.

El procediment selectiu és el de concurs d'oposició, que consta d’una fase d’oposició amb un valor del 60% i una posterior fase de concurs amb un valor del 40%. La qualificació final s’extreu sumant les puntuacions obtingudes en totes dues fases.

Des de la Conselleria es recorda que s’admetran totes les sol·licituds de participació en les categories assistencials de les ofertes d’ocupació pública encara que no s’acrediti cap nivell de capacitació lingüística.

"Amb l’actual oferta d’ocupació pública, la Conselleria de Salut supera les 5.000 places, amb l’objectiu d’estabilitzar els llocs de feina de la xarxa sanitària pública. Amb aquesta política d’estabilització de l’ocupació, el Govern de les Illes Balears pretén disminuir la precarietat i recuperar els drets laborals retallats als treballadors públics, a més d’enfortir la xarxa sanitària pública", expliquen des de la Conselleria en un comunicat.

D’aquí a final d’any es duran a terme les proves selectives de nou categories, amb una oferta de 979 places per a 4.925 sol·licituds rebudes, corresponents a les categories de tècnic/tècnica especialista en radioteràpia; tècnic/tècnica especialista en radiodiagnòstic; tècnic/tècnica especialista en laboratori; tècnic/tècnica especialista en anatomia patològica; facultatiu/facultativa especialista d’àrea de pediatria; facultatiu/facultativa especialista d’àrea de pediatria, puericultura d’àrea i en equips d’atenció primària; metge/metgessa de família en equips d’atenció primària; metge/metgessa d’urgències hospitalàries i auxiliar d’infermeria.

stats