Societat 22/01/2021

El projecte privat de pisos per a joves pretén construir-los en sòl rústic i protegit

Els tres solars de Palma són difícilment urbanitzables i Cort preveu blindar-ne la conservació, mentre que el de Calvià està salvaguardat per l'Ajuntament

K. O.
2 min
Cort sanciona a Cursach per desprotegir les cases de Son Cabrer

PalmaEl grup d'empreses i entitats privades que vol posar en marxa un projecte perquè 2.000 joves d'entre 18 i 39 anys accedeixin a un habitatge assequible pretén construir-los en sòl rústic i protegit. Els promotors preveuen fer pisos en tres terrenys de Palma i un de Calvià que tenen aquesta qualificació. Aquest darrer -ubicat a Cala Vinyes-, a més, és sòl rústic amb protecció municipal i en el nou Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) que s'està elaborant serà una Àrea rural d'interès paisatgístic, segons apunten fonts del Consistori calvianer.

Pel que fa als terrenys de Palma, un està devora l'hospital de Son Espases; l'altre a Son Cabrer, entre la carretera de Valldemossa i la via de cintura, i el tercer està devora l'hospital de Son Llàtzer. Els dos primers estan afectats per l'Àmbit de Protecció Paisatgística de l'entorn de la Real del Consell de Mallorca, segons expliquen fonts de la Regidoria de Model de Ciutat de Cort.

En els tres casos, el nou PGOU municipal, que també s'està elaborant, preveu que els tres solars siguin no urbanitzables. "Ara difícilment es podrien construir, però el nou pla ho farà impossible perquè seran considerats rústic protegit", aclareixen les mateixes fonts consultades.

La iniciativa privada es diu Mallorca Habitatge Jove - Projecte social de pisos sostenibles i té el suport de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB) i PIMEM. El projecte està impulsat per l'empresari Javier Cabotá i pretén posar a disposició del jovent prop de 1.300 pisos de nova construcció per 99.000 euros a Palma, Calvià i Llucmajor en quatre promocions immobiliàries. Com a requisit per fer-ho, varen reclamar el suport del Govern i els tres ajuntaments, segons varen explicar dijous en un comunicat. En cap cas, però, varen dir que els terrenys on es farien eren sòl rústic.

stats