El projecte Bosc Marí confirma la supervivència d'un 90% de la posidònia plantada a la badia de Pollença

La iniciativa de Red Eléctrica i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats ha permès recuperar-ne dues hectàrees degradades

El Bosc Marí és un projecte pioner a escala mundial iniciat l'any 2018 per  Red   Eléctrica  i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient i Territori i l'Aeròdrom Militar de Pollença. Aquest projecte ha consistit en la plantació de 12.800 fragments de posidònia en dues hectàrees a la badia de Pollença, que ha conclòs amb el resultat d'un 90% de supervivència.

Per dur a terme el projecte s'ha fet ús d'una tècnica innovadora que inclou les fases de recol·lecció de feixos procedents de la fragmentació natural per la dinàmica marina, la preparació dels exemplars, la plantació efectuada per bussejadors mitjançant l'ancoratge de cada fragment de rizoma al fons marí i, finalment, el monitoratge i seguiment.

Es tracta de la primera plantació d'un bosc marí d'aquestes característiques i dimensions a la Mediterrània. El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha destacat la importància del projecte pel que fa a la lluita contra el canvi climàtic. La posidònia és un important captador de CO₂ i "resulta cabdal per a aquesta lluita a la Mediterrània".

A la roda de premsa on s'han explicat els resultats d'aquest projecte també hi han estat presents el delegat de  Red   Eléctrica  a les Balears,  Eduardo   Maynau; el coronel en cap de l'aeròdrom militar de Pollença,  Carlos  Pérez  Salguero , i el científic de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats Jorge  Terrados , que ha explicat els procediments duits a terme i altres característiques del projecte.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF