Es prohibeix la conducció de patinets elèctrics als menors de 15 anys

José Hila: “La regla número u és que les voreres són per als vianants”

El nou batle de Palma, José Hila, ha declarat que a partir del proper dijous es podrà multar els pares dels menors de 15 anys que condueixin vehicles de mobilitat personal com el patinet elèctric o el segway. Amb l’entrada en vigor del nou decret de l’Ajuntament de Palma també es prohibeix la circulació dels patinets elèctrics per la vorera i pels carrers en què la velocitat estigui limitada a 50. Amb motiu de la primera junta de govern, Hila ha incidit que “la regla número u és que la vorera és per als vianants”.

Segons el decret publicat al BOIB dijous 13 de juny, es consideren vehicles de mobilitat personal els patinets sense seient i els segways impulsats per un motor elèctric de potència inferior a 1kW. Amb l’entrada en vigor, el proper 27 de juny, s’obliga els conductors d’aquests vehicles a obeir les normes de circulació i els prohibeix l’ús d’auriculars o aparells emissors o receptors de so.

Tampoc no es permet la manipulació del telèfon mòbil durant la conducció ni es podrà circular amb taxes d’alcohol superiors a les establertes a la normativa general de trànsit o sota els efectes de les drogues. Les velocitats màximes permeses seran 10km/h en carrils bici no segregats de l’espai dels vianants, 15km/h als carrils bici segregats i a la calçada, 20km/h als carrils bici sobre la calçada i carrers residencials i a 30km/h als carrers zona 30 i als ciclocarrers.

Així mateix, estableix que els vehicles de lloguer han de disposar d'una assegurança de seguretat civil a tercers i obliga als grups superiors a tres persones a sol·licitar una autorització municipal al Departament de Mobilitat. L’incompliment de qualsevol d’aquestes normes comportarà una sanció de 40 euros. En tots els casos es podrà obtenir un descompte del 20% en l’abonament.

Nova aplicació de l’ORA

El batle també ha anunciat que a partir d'aquest dimecres es posa en funcionament la nova aplicació mòbil per abonar l’ORA i es municipalitza tot el servei. En relació amb la polèmica dels cinc cèntims que es demanen inicialment per verificar el compte, Hila ha demanat “disculpes per les molèsties que podrà causar” durant aquesta primera setmana d’adaptació.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF