13.000 professors tendran la cobertura d'un nou servei de prevenció de riscos laborals

Es tracta d'una reivindicació històrica del sector per tal de millorar la protecció de la salut dels docents

El Consell de  Govern  ha aprovat aquest divendres el decret pel qual es crea el Servei de Prevenció de Riscos Laborals propi per al personal docent no universitari, que donarà cobertura a uns 13.000 treballadors de Balears.

El servei dependrà de la Direcció general de Personal Docent de la Conselleria d'Educació i Universitat i prestarà servei als centres públics, ha informat l'executiu autonòmic.

Les finalitats són promoure la millora de les condicions de treball i garantir un nivell eficaç de protecció de la seguretat i de la salut d'aquest personal enfront dels riscos que es deriven del seu treball.

Amb aquesta aprovació es compleix amb un dels punts contemplats en l'acord marc signat entre la Conselleria i els sindicats educatius majoritaris com són el  STEI  (Sindicat de treballadores i treballadors intersindical de les  Illes   Balears) FECCOO  (Sindicat de Comissions Obreres Ensenyament  Illes   Balears)  i  ANPE . Al mateix temps, es dóna resposta a una reivindicació històrica dels sindicats educatius.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF