Societat 04/12/2020

Els professors amb alumnes amb deficiència auditiva tindran mascaretes transparents

En total, hi ha 240 alumnes a 138 centres de les Illes que tenen problemes d'audició

Ara Balears
1 min
Les mascaretes transparents.

PalmaEls professors dels centres públics que tinguin alumnes amb deficiència auditiva rebran mascaretes transparents homologades al llarg de les pròximes setmanes, segons ha explicat la Conselleria d'Educació en un comunicat. En total, hi ha 240 alumnes a 138 centres de les Illes que tenen problemes d'audició, i aquesta iniciativa els ajudarà a gaudir d'una vida escolar tan inclusiva com sigui possible.

La directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, ha explicat que l'alumnat que presenta Necessitats Educatives Especials associades a discapacitat sensorial auditiva, davant la situació actual de la pandèmia, té més dificultats a l'hora d'accedir al currículum per les limitacions que presenten des del punt de vista auditiu. Abans de repartir aquestes mascaretes, s'ha fet un projecte pilot amb 33 centres educatius de les diferents illes amb alumnat amb DSA i la valoració ha estat positiva.

En total, la Conselleria ha adquirit 516 mascaretes per ser utilitzades per aquests centres fins al mes de febrer. Segons expliquen, s'està preparant una licitació més gran per garantir aquestes mascaretes fins a final de curs. En total, preveuen adquirir prop de 10.000 mascaretes de manera que es cobreixin els recanvis necessaris per a tot el professorat que atén alumnat amb DSA. Es preveu una inversió total de prop de 100.000 euros.

La mascareta triada ha estat la Visual Mask certificada segons la norma UNE 0065/2020, que té el vistiplau del servei de prevenció per ser utilitzada com a mascareta higiènica. Aquestes mascaretes compleixen totes les recomanacions fetes pel Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears.

stats