El professor que va definir un llibre de català com un eina d'adoctrinament acusa ara la Conselleria de falta de rigor

"Exigeixo que la Conselleria d'Educació que publiqui l'informe, si existeix, i demostri, si pot, que el meu estudi del llibre no és rigorós" ha assegurat el docent

El professor que va demanar el novembre passat la retirada d'un llibre de text de català de batxillerat per falta de rigor i "manipulació nacionalista" ha reclamat aquest dissabte a la Conselleria d'Educació i al Ministeri que demostrin que el manual denunciat s'ajusta al currículum i al rigor històric.

Després de l'escrit del professor a la Conselleria demanant una anàlisi i la retirada del llibre de llengua i literatura catalanes de primer de batxillerat, la Inspecció educativa de Balears va concloure que aquest manual s'adequava al currículum oficial de Balears, segons ha recordat el denunciant en un comunicat. El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, va dictar una resolució indicant que la Inspecció havia de lliurar al professor el que sol·licitava, però en la seva resposta aquest organisme no va adjuntar l'informe.

Davant aquesta situació que qualifica de "bucle demencial", el professor qüestiona l'existència de l'informe de la Inspecció educativa i demana que "ni la Conselleria ni el Ministeri" rebutgin l'estudi que va dur a terme "per mer oportunisme polític".

"Exigeixo que la Conselleria d'Educació, per mitjà d'Inspecció, publiqui l'informe, si existeix, i demostri, si pot, que el meu estudi del llibre no és rigorós i que el llibre de text denunciat s'ajusta al currículum", reclama el denunciant.

El professor assenyala que el llibre inclou "mentides tan bastes" com que "els comtes de Barcelona van ser reis des del segle IX, que va existir la confederació catalano-aragonesa, que el comerç amb Amèrica estava prohibit per als catalans o que els decrets de nova planta prohibien el català"

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF