Un professor de la UNED explica altres “activitats irregulars” del director

Estudia sumar-se a la demanda que dos altres docents ja han presentat contra Miguel Ángel Vázquez

Un professor de la UNED consultat per l'ARA Balears parla d'"irregularitats habituals" per part del director de la Universitat a Distància, Miguel Ángel Vázquez. Cal recordar que aquest dijous s'ha conegut una demanda contra Vázquez per haver falsejat documents de tres antics professors de la Universitat a Distància, la identitat dels quals el director hauria suplantat per afavorir una votació interna.

Vázquez roman en el càrrec des de fa una vintena d'anys quan segons els estatuts els mandats estan limitats a vuit anys, menys en casos excepcionals. Segons aquest professor les irregularitats "s'han donat en moltes ocasions". En el seu cas, estudia ampliar la demanda, o fer-ne una de nova la setmana que ve, en aquest cas, per falsedat de document públic i falsejar un concurs. 

"Varen treure a concurs una assignatura que jo impartia en una altra carrera sense avisar i vaig requerir un certificat que acredita la meva experiència per a presentar-m'hi", explica. La UNED li va donar un document "incomplet", que no comptabilitzava adequadament l'experiència. "Quan ho vaig reclamar no me varen fer cas", explica aquest testimoni que alerta de la connivència del Defensor del Professor, qui es va negar a assistir-lo. 

Assegura que des de llavors han passat deu anys durant els quals pateix mobbing per part de l'empresa. "Abans impartia set assignatures i un bon dia me'n llevaren cinc de cop", afirma. 

Aquest professor assegura que "el mobbing és habitual" i les irregularitats "són cotidianes amb tots els professors". Aquest testimoni alerta d'altres pràctiques irregulars com és l'abús dels becaris que "cobren 400 euros per fer moltes hores a la setmana, fins i tot el cap de setmana". 

"Vázquez va fer una purga a la UNED per ficar a moltes persones afins", conclou. 

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF