Publicitat
Publicitat

La producció en la construcció baixa un 1,9% a l'eurozona al juny

Els descensos més importants van ser a Alemanya, Polònia, Suècia i França

La producció en el sector de la construcció en els països de l'eurozona va disminuir un 1,9% al juny en comparació del mes anterior i un 1,1% en el conjunt de la Unió Europea (UE), segons ha informat aquest dimecres l'oficina d'estadística comunitària Eurostat.

Al maig, la producció en la construcció havia augmentat un 0,2% a la zona de l'euro i va baixar un 0,2% a la UE. En termes interanuals, la producció del sector de la construcció ha baixat un 2,3% en els 19 països que comparteixen l'euro i un 0,4% a la UE.

En el cas d' Espanya, la producció va augmentar un 0,7% al juny respecte del mes anterior i un 0,6% en termes interanuals.

En la comparació mensual, l'Eurostat afirma que el descens de l'1,9% en la producció del sector de la construcció a l'eurozona respecte al maig es va deure a la disminució del 2,7% en les obres d'enginyeria civil i de l'1,6% en les d'habitatges.

En el conjunt de la UE la baixada de l'1,1% al juny té l'origen en la caiguda de l'1,7% en les obres d'enginyeria civil i del 0,9% en la d'habitatges.

Entre els estats membres per als quals hi ha dades disponibles, els descensos més importants en la producció del sector de la construcció es van registrar a Alemanya (un 4,5% menys), Polònia (4,2%), Suècia (2,7%) i França (2,5%).

Els augments més importants es van observar a Romania (un 3,5% més), Bulgària (2,6%) i el Regne Unit (2,5%).

En la comparació interanual, el descens del 2,3% en la construcció a l'eurozona al juny en comparació del mateix mes de l'any anterior es deu al descens registrat en l'enginyeria civil (un 3,1%) i en els habitatges (2,0%).

A la UE, la caiguda del 0,4% es va recolzar en la disminució en la construcció d'habitatges (un 0,6%). Les obres d'enginyeria civil van augmentar un 1%.

Entre els estats membres per als quals hi ha dades, els descensos més importants es van donar a Eslovènia (un 12,2% menys), França (6,8%), Polònia (4,7%) i Alemanya (3,9%). Per contra, els increments més importants es van observar a Eslovàquia (un 24,1%), Holanda (15,8%), Romania (13,1%) i Suècia (10,8%).