Societat 08/04/2022

Processen per sedició els passatgers que varen fugir a l’aeroport de Palma

Els acusats declararan durant el mes de maig

ARA Balears
1 min
Aeroport de Palma

PalmaLa justícia ha processat per sedició els 21 migrants investigats per llançar-se a les pistes de l'aeròdrom per fugir, després de l'aterratge de l'avió en què viatjaven per l'emergència mèdica d'un passatger. Segons han informat diversos mitjans locals, també sel's imputa un delicte de coaccions i, a dos d'ells, per afavoriment de la immigració il·legal.

La jutge encarregada del cas ha assegurat que les investigacions policials i judicials han revelat que la fuga formava part d'un pla elaborat prèviament i que, per tant, el delicte va ser premeditat. A més, remarca que la fuga no només suposa un delicte d'immigració il·legal, sinó que també va tenir conseqüències per a terceres persones, ja que a causa del succés l'aeroport de Palma va haver de tancar durant unes quantes hores.

Durant el mes de maig tant els migrants com les altres dues persones acusades d'un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal declararan el mes de maig. En el cas dels migrants ho faran a través d'una videoconferència, des de la presó, mentre que els altres acusats (que estan en llibertat provisional) ho faran presencialment.

stats