Les organitzacions ecologistes balears s'oposen a l'autopista Llucmajor-Campos

Destaquen el fet que una de les empreses adjudicatàries estigui marcada per diversos casos de corrupció

Les organitzacions ecologistes GOB, Terraferida, Amics de la Terra, Vianants en Lluita, Salvem Portocolom, Via Verda Alaró i la Plataforma d'Antiautopistes han emès un comunicat en el qual reclamen que es paralitzi l'autopista Llucmajor-Campos.

En el comunicat, els ecologistes han assenyalat que no es pot permetre que una de les empreses adjudicatàries (COPISA) estigui esquitxada per escàndols de corrupció relacionats amb suborns a canvi d'adjudicacions públiques milionàries.

A més, han fet referència al programa electoral de MÉS per Mallorca. Han citat el punt número 74 ('Suprimir les autopistes camuflades de desdoblament') juntament amb algunes de les promeses electorals del partit: "Aplicarem mesures efectives contra els contractistes que s'hagin involucrat en casos de corrupció" i "Prohibirem els contractes amb l'administració de tota empresa que hagi estat vinculada a casos de corrupció segons sentència judicial".

Per tots aquests motius, el col·lectiu d'organitzacions ecologistes ha demanat al Pacte que paralitzi i descarti el projecte de l'autopista de manera definitiva.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF