Els Reis d'Orient arriben al moll Vell de Palma a bord del 'Rafel Verdera'

La zona del passeig Marítim es tancarà al trànsit, en concret l'avinguda Argentina i un tram del passeig Marítim, les Avingudes i l'avinguda Adolfo Suárez.

A les 18h en punt els Reis Mags d'Orient han fet la seva espectacular arribada a bord del veler 'Rafel Verdera'. En aquests moment ja es troben realitzant l'inici de la cavalcada pels carrers de Palma.  La comitiva real està precedida per la Banda Municipal de Palma i els gegants de la Ciutat que donen pas a les nombroses carrosses que formen part d'aquesta desfilada de Reis. 

Tot i el fred que se registra avui a Ciutat els Reis Mags han tingut una càlida rebuda pels milers de ciutadans, infants i grans, que s'han reunit a l'inici del recorregut al passeig Antoni Maura. 

La Policia Local de Palma ha tancat al trànsit diversos carrers del centre, corresponents al recorregut de l'interior de la ciutat.  En concret, des de les 14h s'han tallat al trànsit les avingudes Antoni  Maura  i Jaume III, el passeig de Mallorca, l'avinguda Roma i el carrer Unió.  A més, des de les 16h30 també s'ha tancat al trànsit la zona del passeig Marítim , en concret l'avinguda Argentina i un tram del passeig Marítim, les Avingudes i l'avinguda Adolfo Suárez.

Per part seva, també amb motiu de la Cavalcada, l'Empresa Municipal de Transport (EMT) ha reforçat entre les 16.00 hores i les 19.00 hores les línies d'autobús 3, 5, 7, 8 i 33 amb vehicles addicionals, per facilitar l'accés al centre des dels diferents barris, segons informa l'Ajuntament de Palma.

El Consistori ha demanat als assistents precaució i respectar la senyalització temporal i dels agents de circulació i els serveis d'emergència.

Els Reis han arribat a Palma per mar, a bord del 'Rafel  Verdera',  i la cavalcada ha començat al moll  Vell  devers les 18.00 hores.  La comitiva recorr l'avinguda Antoni  Maura, la  plaça de la Reina, el passeig del  Born, la  plaça Joan Carles I, el carrer Unió, la plaça del  Mercat, la  Riera, la Rambla (part estreta), l'avinguda Roma, els carrers Bisbe Campins i Rubén  Dario, el p asseig Mallorca, el carrer Jaume III, la plaça Joan Carles I, el  Born, la  plaça de la  Reina i  Antoni  Maura .

Unes 600 persones formen la Cavalcada, amb 13 carrosses i 19 comparses que finalitzaran el  recorregut al Casal  Solleric;  pel camí repartiran 7.350 quilos de caramels sense gluten.

Tres de les tretze carrosses són noves aquest any, entre les quals la que obre la desfilada, la carrossa de l'estrella, que serà guiada per un personatge nou, un aventurer.

L'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat de l'Ajuntament de Palma ha preparat 3.000 tanques per a la Cavalcada de Reis, en els punts que es consideren més necessaris; també hi ha 270 cadires, 7 tarimes, 5 calefactors i 4 estendards en zones per a persones amb discapacitat al llarg del recorregut.

Els espais habilitats enguany per l'Ajuntament hi ha una acotació a l'avinguda Antoni  Maura  amb 80 cadires, una tarima a la plaça de la Reina amb rampa i 20 cadires; un altre espai ubicat a la plaça de  Weyler  amb 60 cadires i un altre més a l'encreuament entre el passeig Mallorca i el carrer de la Cerdanya amb 50 cadires.

Al passeig del  Born  es col·locarà un envelat amb calefactors, 60 cadires i una pantalla gran i, com a mesures de seguretat, barreres de protecció.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF