La princesa Mako del Japó, diagnosticada d'estrès posttraumàtic arran de les crítiques al seu casament

Té previst casar-se pel civil amb un home de fora de la família imperial a finals de mes

2 min
La princesa Mako renuncia al ‘seu’ milionari comiat

BarcelonaLa princesa Mako del Japó pateix síndrome d'estrès posttraumàtic a causa de l'intens escrutini mediàtic i de les crítiques de què han estat objecte ella i el seu promès, Kei Komuro, que es casaran pel civil a finals de mes, segons ha anunciat avui l'agència imperial. Mako, de 29 anys i neboda de l'emperador Naruhito, va ser diagnosticada amb un quadre "complicat" d'aquesta afecció de la salut mental a causa de la constant exposició a informacions negatives "sobre ella mateixa, la seva família, el seu promès i la família d'ell" , segons ha explicat un portaveu de la família imperial nipona en roda de premsa.

La princesa "té por que sigui impossible complir el seu desig de tenir una vida tranquil·la i feliç després de casar-se", ha afegit el portaveu, que també ha confirmat que la parella tenen previst casar-se el dia 26 i que aquell dia oferiran una roda de premsa. La data s'ha fixat més de quatre anys després que tots dos anunciessin públicament el compromís, però l'enllaç s'ha anat endarrerint en diverses ocasions a causa de l'enorme enrenou públic. El matrimoni de la princesa amb un home que no pertany a la família imperial nipona comporta la seva desvinculació d'aquesta institució, segons la llei de la casa imperial, que també concedeix de manera exclusiva als homes els drets successoris al Tron de Crisantem.

L'anunci del compromís de Mako i Komuro va generar una gran atenció al Japó perquè implicava una nova baixa a la família imperial, en continu declivi a causa de l'escassetat d'homes i de l'esmentada normativa. Arran de la controvèrsia al voltant del casament, Mako ha decidit renunciar a la dotació de 150 milions de iens (1,16 milions d'euros) que sol concedir-se a les dones de la família imperial que contreuen matrimoni i abandonen la institució, segons van avançar fonts governamentals. La parella tindria previst traslladar-se als Estats Units després del casament, on Komuro té oportunitats laborals, segons la premsa japonesa, que està seguint tots els detalls al voltant del casament més mediàtic dels últims anys a la família imperial.

stats