El príncep Carles vol obrir els palaus al públic quan sigui rei

També ha decidit que Guillem i Caterina es traslladin a viure a Windsor quan la reina abdiqui

2 min
Comparar  és odiós  (i necessari)

BarcelonaEl príncep Carles d'Anglaterra està començant a preparar el seu futur com a monarca, una realitat que tard o d'hora arribarà, ja que la seva mare, la reina Elisabet II, té 95 anys. En aquest sentit, algunes de les decisions que pot prendre que són més visibles per al gran públic són les que fan referència als seus palaus i castells. És a dir, la seva residència oficial com a cap d'estat. Segons The Sun, el príncep de Gal·les ha dissenyat un pla general de més austeritat per a la Corona en què el rei dels britànics abandonaria les dependències més grans de Buckingham per viure en un petit apartament dins del gran palau londinenc.

Però aquesta no és la seva única idea. Carles té altres plans. Per exemple, l'obertura d'espais privats reials al públic, incloent-hi el Palau de Buckingham i el castell de Balmoral, un dels preferits de la reina, ubicat a Escòcia. En la seva partida d'escacs immobiliària, Carles també preveu canvis en les vides dels seus hereus, Guillem i Caterina. El futur rei vol que els ducs de Cambridge es traslladin de la seva actual residència oficial, el Palau de Kensington, al castell de Windsor, una reubicació que es diu que la parella acceptaria encantada, ja que en la mesura que agafin més rellevància en les agendes oficials hauran de viure més prop de Londres i hauran d'abandonar la seva actual residència.

Actualment, com que Kensington no els agrada per criar els seus fills, els ducs de Cambridge no viuen a la seva residència oficial de Londres, sinó que fan la vida a la seva residència particular, a Norfolk. Windsor podria reunir les dues característiques, per això Carles els hi hauria proposat. De fet, aquest moviment també podria resultar útil per a la reina, ja que en alguna ocasió s'ha publicat que un cop renunciï al càrrec reial es podria traslladar a viure a Windsor, on podria estar acompanyada pel seu net i els seus besnets hereus.

Aquesta obertura al gran públic dels espais que la reina Elisabet II sempre ha conservat com a privats no li semblaria una bona idea a la sobirana, que voldria conservar Buckingham com un espai per a la família reial. És a dir, que fos el seu punt de trobada i de reunió. Actualment, Buckingham es pot visitar només un mes a l'any. El príncep Carles d'Anglaterra i la seva dona, Camil·la, divideixen el seu temps entre la seva residència de Clarence House, a Londres, i Highgrove House, al comtat de Gloucestershire.

stats