En la primera fase del desmantellament de Son Banya 31 famílies han deixat el poblat

El procés fins ara ha afectat 45 habitatges i la segona i darrera fase, prevista per a 2019-2020, n'afectarà 83 

"31 famílies han sortit de Son Banya. Són 31 casos d'èxit. No ha suposat cap problema", ha assenyalat la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Mercè Borràs, qui s'ha mostrat molt satisfeta pels resultats d'aquesta primera fase de desmantellament, durant aquesta legislatura.

Fins ara, amb aquest equip de govern s'han duit a terme 45 desnonaments judicials, amb 31 ordres de demolició que afecten 40 habitatges i un galliner. Hi ha encara 11 ordres sense demolició, cinc de les quals no s'ha duit a terme "per qüestions humanitàries", segons ha assegurat Borràs, ja que hi ha un cas d'embaràs i un de discapacitat. Són famílies que estan pendents de trobar una solució habitacional. També hi ha dos habitatges que no s'han esbucat per motius de seguretat, ja que estan ubicats entre dues barraques.

Dels 128 habitatges, en queden 83 en peu, la demolició dels quals està prevista en la segona fase, i es podrien acollir al programa d'ajuda unes 60 famílies aproximadament. Per a enguany hi ha un pressupost aprovat de 300.000 euros i el 2020 es calcula que el pressupost podria ser similar.

Crida al PP i Ciutadans

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha celebrat els resultats que donen resposta a una "població infantil en risc d'exclusió" i posen fi al "supermercat de la droga". Noguera ha lamentat que, per un "rèdit electoral, el PP i Ciutadans hagin abandonat el pacte per desmantellar Son Banya, atès l'èxit aconseguit durant la primera fase del procés".

Noguera ha donat per fet el desmantellament total del poblat durant els anys 2019 i 2020 i ha fet una crida a la responsabilitat del PP i Ciutadans perquè sigui així. En cas de no voler fer-ho efectiu, "el primer que haurien de fer és guanyar les eleccions, i això no passarà", comenta.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF