Societat 06/05/2019

El 45,3% dels alumnes de 6è de Primària de les Balears té un nivell baix o molt baix d'expressió oral en català

Aquesta és una de les dades que recull l'estudi 'Assoliment de la competència educativa en expressió oral'

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu dels alumnes del CEIP Pintor

PalmaEl 45,3% dels alumnes de 6è de Primària de les Balears té un nivell baix o molt baix d'expressió oral en català, segons ha recollit el diari 'Última Hora' i ha pogut confirmar l'ARA Balears. Aquesta és una de les dades que recull l'estudi 'Assoliment de la competència educativa en expressió oral en l'avaluació de diagnòstic a 6è d'Educació Primària (curs 2017-18)', elaborat per la Conselleria d'Educació a través de l'Institut d'Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu (IAQSE).

De la mateixa manera, el 21,9% dels alumnes d'entre 11 i 12 anys té un nivell molt baix d'expressió oral en català i el 23,4% en té un nivell baix. L'estudi s'ha duit a terme a 50 centres de les Illes i ha recollit els casos d'un total de 795 alumnes.

Pel que fa a l'expressió oral en castellà, el nivell baix assoleix el 9% i el nivell molt baix, un 16,3%, 20 punts per sota del català. De la mateixa manera, la suma dels nivells acceptable i satisfactori en català oral aconsegueix el 54,7%, mentre que la del castellà arriba al 74,6%, amb els mateixos 20 punts de diferència.

La metodologia de l'estudi constava d'una part individual i una altra de conversa en grups de quatre alumnes. En l'individual, l'alumne explicava, en dos minuts, una vivència personal.

Establint una puntuació de 100 per a l'expressió oral en català, tan sols Menorca aconsegueix el nivell acceptable (per sobre de 75), amb 77,2, quan la mitjana de Balears és de 72,2.

stats