Societat 14/04/2021

Els preus a les Balears pugen un 1,6% al març

Els sectors que registren més increment són els de l'habitatge i el transport

ARA Balears
1 min
Els preus mitjans dels habitatges de les Balears són més alts al setembre que el juny del 2020

PalmaEls preus a les Balears pugen per segon mes consecutiu a les Balears. En concret, aquest març varen incrementar un 1,6% en comparació al mateix mes el 2020, segons ha informat l'agència Europa Press a partir de l'IPC que I'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat aquest dimecres. Així, l'Arxipèlag encadena el segon mes d'augment després de nou mesos en descens. El febrer, la pujada interanual va ser del 0,7%.

En detall, en la comparativa anual destaca la caiguda dels preus de les comunicacions (-4,8%), i també la baixada en l'oci i la cultura (-0,4%), mentre que en la resta dels apartats es presenten pujades, encapçalades per l'habitatge (3,9%) i el transport (3,5%).

Des de principis d'any, l'IPC acumula una variació en positiu del 0,6%, amb un descens en el sector del vestit i el calçat molt notable: el -12,1%. Al conjunt del país, l'IPC va pujar un 1% el març, amb relació al mateix mes de l'any anterior, i va situar la taxa interanual en l'1,3%, gairebé 1,5 punts per sobre del febrer (0,0%).

Amb aquest increment, la inflació puja en proporcions desconegudes des de fa gairebé dos anys. De fet, no s'arribava a una taxa d'IPC tan elevada des de l'abril del 2019, quan es va situar en l'1,5%.

stats