Societat 29/03/2021

La despesa per viatge amb tren i bus davalla un 11% amb les noves tarifes del TIB

Aquest febrer, el viatge ha costat de mitjana 1,44 euros, 18 cèntims menys que desembre

ARA Balears
2 min
Els nous preus del TIB a Mallorca penalitzen el teletreball

PalmaLa despesa mitjana per trajecte en tren i bus interurbà a Mallorca ha davallat un 11% amb el nou sistema tarifari, segons ha informat l'agència Efe amb dades de la Conselleria de Mobilitat. Aquest febrer, el viatge ha costat als usuaris de la xarxa pública una mitjana 1,44 euros, 18 cèntims menys que desembre, el darrer mes abans de l'entrada en vigor de les noves tarifes.

Segons dades recopilades per Mobilitat, la despesa per viatge del bus ha passat d'1,84 a 1,48 euros (un 19,5% menys) i, en el cas del tren, la mitjana ha variat d'1,46 a 1,40 euros (un 4% menys) entre desembre i febrer. El mes passat, el 52,6% dels usuaris de la xarxa de transport públic interurbà varen viatjar en tren i el 45,6%, en autobús.

Amb tot, cal subratllar que el fet que, de mitjana, es redueixi el cost no significa que s'hagi abaratit el preu del bitllet en tots els trajectes. De fet, aquesta comparativa està condicionada per la baixada de l'ús del viatge senzill, que varen suposar un 35,5% dels trajectes el febrer de l'any passat i gairebé un 30% a desembre, mentre que el febrer d'enguany van caure fins al 13,5%. En canvi, des de principis d'any, el nombre de titulars de la targeta intermodal ha augmentat un 3,3%

El director general de Mobilitat, Jaume Mateu, assegura a Efe que precisament el foment de l'ús de la targeta intermodal és un dels principals objectius del nou sistema tarifari. A més, està convençut que, "malgrat les reticències inicials", el nou sistema "és més eficient i econòmic" i espera que es continuï ampliant tant el nombre de targetes intermodals expedides com l'ús de la targeta bancària, que el febrer va suposar l'1,8% del total. La implantació de pagament directe amb la targeta bancària es fa mitjançant la tecnologia "contactless", disponible a tots els busos, així com a les barreres d'accés i sortida de les estacions de tren.

stats