Societat 11/06/2013

El preu de l'habitatge caigué un 5% a les Balears el mes de maig

Segons la taxadora Tinsa, el descens acumulat des de 2007 arriba al 27,9%

Europa Press / Ara Balears
1 min

PalmaEl preu de l'habitatge a les Balears va descendir un 5% el mes de maig i acumula una caiguda del 27,9%, segons ha informat aquest matí Tasaciones Inmobiliarias (Tinsa), una informació que recull Europa Press.

En l'àmbit estatal, el preu mitjà de l'habitatge registrà un descens interanual del 10,4% el mes de maig, molt similar al mes anterior (-10,5%), i acumula una baixada del 37,4% des dels imports màxims assolits el desembre de 2007, abans de la crisi.

El preu de l'habitatge es continua moderant, davant la caiguda de l'11,6% registrada el febrer passat, després de la desaparició dels beneficis fiscals per a la compra, l'1 de gener de 2013.

Per zones, les capitals i grans ciutats van experimentar la retallada més acusada el maig, amb una caiguda interanual en el preu dels habitatges del 13,3%; seguides de les àrees metropolitanes, on la baixada es va situar en el 13,2%; de la costa mediterrània, amb un retrocés del 8,5%; i de la resta de municipis (-7,2%).

Per la seva banda, Balears i Canàries, tot i la xifra positiva del mes anterior, amb una pujada del 3,3%, tornaren al signe negatiu, amb una caiguda del 5%, amb la qual cosa continua la tendència dels darrers mesos cap a una estabilització conjuntural de preus en aquests mercats.

stats