El preu de la ITV a Balears podria baixar fins a un 40%

El Consell de Mallorca preveu aquesta baixada i construirà una nova estació al polígon de Son Bugadelles

El Consell de Mallorca ha tret a licitació un nou contracte per a la gestió de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) per als anys 2020 i 2021 i preveu que les tarifes que paguen els ciutadans es redueixin fins a un 40% respecte de les actuals. Els plecs del contracte es publicaran en la Plataforma de Contractació del Servei Públic i en el Diari Oficial de la Unió Europea.

A partir d'aquest divendres, les empreses interessades disposaran de 35 dies naturals per presentar les seves ofertes.

El nou contracte està valorat en 20 milions d'euros per un termini de dos anys: 2020 i 2021, amb possibilitat de pròrroga de dos més. Preveu, també, que el finançament d'aquest servei es faci directament amb les taxes que paguen els ciutadans quan passen la ITV als seus vehicles i que recaptarà directament el Consell i no la concessionària, com succeeix actualment.

Amb aquest nou sistema de gestió del servei, la consellera del Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, preveu una baixada de les tarifes del 40%. Garrido també ha anunciat que el contracte serà per a la gestió de les quatre estacions actuals de Mallorca: Palma I, Palma II, Inca i Manacor. 

A més, la institució insular ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de Calvià, que li cedirà un solar al polígon de Son Bugadelles per construir-hi una nova estació de tres línies. La intenció és iniciar-ne la construcció el 2020 i millorar així l'actual llista d'espera de la ITV.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF