Societat 22/11/2018

Plors constants, angoixa i insomni: seqüeles de la nina presumptament abusada per un monitor d'Alaró

La mare i l'informe psicològic avalen el testimoni de la menor

Sabrina Vidal
2 min
La nina presumptament abusada per un monitor d'Alaróc tenies seqüeles de curt termini

PalmaEn el segon dia de judici per un presumpte cas d'abús sexual a una menor per part d'un monitor d'una entitat juvenil d'Alaró, la mare de la víctima i les dues psicòlogues de la Unitat de Valoració d'Abús Sexual Infantil (UVASI) han donat credibilitat a les explicacions de la nina.

L'informe elaborat reflecteix les explicacions de la mare en contar que la nina va patir seqüeles com deixar de menjar i de dormir, mal de panxa, plors constants i angoixa. "Quan una menor relata així, amb sentiment de culpa, una història amb què no guanya res, sinó que tot són pèrdues (perquè perd el seu entorn), és símptoma de veritat", ha explicat al tribunal la persona que va fer les dues entrevistes a la nina després de la denúncia.

La denúncia es produí després d'una acampada el maig del 2016. Segons la menor, un dels monitors, amb el qual va haver de dormir per sorteig, li va tocar la zona genital en dues ocasions, en una de les quals li arribà a introduir un dit a la vagina. A l'entrevista amb la psicòloga de la UVASI, la nina explicà que "per escapar d'aquella situació, ell li deia que li havia de fer una besada". Aquesta testimoni ha donat credibilitat a les explicacions de la menor per la manera de fer la descripció dels fets. "Li passà una cosa que no li agradava amb una persona que considerava amiga. La vergonya interfereix a l'hora d'explicar-ho", ha relatat.

La mare de la presumpta víctima ha insistit que la seva filla no és una nina gelosa i ha negat que hagués tingut cap relació contractual a través de la immobiliària on treballa, amb la família de l'acusat. Aquests són els dos motius que segons declarà dimarts l'acusat haurien conduït la menor a denunciar-lo.

D'altra banda, la resta dels monitors presents a l'acampada han avalat la versió de l'acusat. Els monitors eren els seus pares, una parella amiga dels pares i una dona. Els quatre primers han negat que cap nin pogués estar a soles amb un dels monitors, i han insistit en les ganes que tenia la menor d'estar amb l'acusat durant els dos dies.

La nina ha declarat aquest dimecres a porta tancada i ha ratificat la seva versió.

stats