Societat 13/11/2020

El pressupost d'IB3 de 2021 es manté i consolida un model "sostenible", segons el seu director

La radiotelevisió pública gestionarà 33,9 milions d'euros i recupera l'aportació del Govern de 2016

K. O.
2 min
Seu d'IB3 TV

PalmaLa radiotelevisió pública autonòmica, IB3, disposarà d'un pressupost de 33,9 milions d'euros el 2021, gairebé la mateixa partida d'enguany, que ha estat de 33,7 milions. El director de l'ens, Andreu Manresa, ha assegurat que el pressupost consolida per primera vegada el paper d'un model "sostenible" i "eficaç". A més, ha dit que l'empresa pública contribueix a la cohesió social i al pluralisme democràtic.

El director ha comparegut aquest divendres al Parlament per explicar els recursos econòmics dels quals disposaran el 2021, i ha apuntat que IB3 ha recuperat l'aportació del Govern que tenia el 2016. Del pressupost total de l'any que ve, 5,4 milions es destinaran a despeses de personal i 27,1 milions a la compra de serveis. La inversió per a la modificació tecnològica, estudis i platós serà de 800.000 euros, mentre que la partida que es paga cada any per la compra de la seu d'IB3 a Son Bugadelles serà de quasi 500.000 euros.

Manresa ha recordat que actualment tenen 109 persones en nòmina a l'ens, que 350 treballen a les contractes i més de 1.000 fan feina en productores. El director ha dit que els pressupostos tenen en compte la perspectiva de gènere perquè els continguts ho tindran present, i també s'afavorirà la conciliació familiar dels treballadors. També ha reivindicat que el 80% dels productors que col·laboren amb IB3 tenen la seu a les Balears.

El director ha destacat el suport d'IB3 per impulsar projectes audiovisuals propis de les Illes. "Exportam talent i patrocinam pel·lícules", ha comentat, i ha afegit que el film Pullman, de Toni Bestard i coproduïda per la radiotelevisió pública, ha estat la que més visualitzacions ha tingut.

El diputat del PP Toni Fuster ha demanat a Manresa que cal fer un esforç per fer una programació més "atractiva" per apujar les audiències i no dependre tant del finançament públic, perquè es guanyarien ingressos per publicitat.

stats