IB3 tindrà un pressupost de 33,7 milions d'euros el 2020

És un 20% menys que el 2019, ja que es va haver de fer una inversió extraordinària en digitalització 

La radiotelevisió pública autonòmica, IB3, tindrà un pressupost de 33,7 milions d'euros el 2020, gairebé un 20% inferior als 42 milions que havia rebut aquest any per una inversió extraordinària en digitalització, segons ha destacat aquest divendres el director general de l'ens, Andreu Manresa.

En la seva compareixença davant la Comissió d'Hisenda i Pressupostos del Parlament, Manresa ha assegurat que aquest pressupost suposa "el 0,54% del pastís total pressupostari que manejarà el 2020 aquesta comunitat autònoma". Ha recordat que l'ens públic audiovisual va disposar el 2018 de 33 milions, mentre que el 2017 el pressupost va ser de 32,8 milions d'euros.

El director general d'IB3 ha afirmat que cada any es paguen 500.000 euros pel préstec amb què  varen adquirir els locals de Son Bugadelles on està situada la televisió. "Encara queden per pagar-ne uns 12 anys més", ha precisat. Segons Manresa, el 2020 la radiotelevisió balear té previst gastar 6,5 milions d'euros en producció pròpia per a televisió i 1,2 milions en produccions de ràdio.

"El pressupost de 2019, de 42 milions, ha estat extraordinari a causa de la implantació del sistema digital que provocarà que IB3 Televisió tingui garantida la supervivència tecnològica els pròxims 20 anys", ha recalcat.

Manresa ha indicat que IB3 "no és un braç del Govern", encara que es tracta d'"una eina de comunicació autonòmica" i un "recurs essencial per a la democràcia". El director general ha anunciat que "per primera vegada en la història" IB3 ha venut a TV3 una sèrie de producció pròpia, 'Mai neva a Ciutat', i ha assenyalat que 40.000 persones varen veure el debat de candidats previ a les eleccions del 10-N organitzat per la cadena.

En la seva rèplica, el diputat del PP Toni Fuster ha titllat de "continuistes i avorrits" els pressupostos i ha aconsellat al director general que "es faci mirar" les baixes audiències. Fuster també ha qüestionat a Manresa la contractació d'un expert per captar publicitat, l'eficàcia de la qual ha posat en dubte.

El diputat de Vox Sergio Rodríguez ha assegurat que "el millor d'aquests pressupostos és que són més baixos". "El seu model de televisió, senyor Manresa, és un model progre, ecosobiranista i que no veu ningú", ha indicat el parlamentari d'extrema dreta, que ha recordat que el seu partit és partidari de tancar la radiotelevisió balear.

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha inquirit Manresa en relació amb la possible internalització del personal d'informatius i esports, després de l'anunci efectuat per l'empresa concessionària, Liquid Mitjana, de no renovar-li el contracte, que expira el febrer de 2020. "Jo som partidari de la internalització, sí, però aquest és un tema polític", ha resolt Manresa. 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF