La presidenta de Ports opta per la coordinació amb les empreses de creuers

L'objectiu és que l'experiència dels creueristes sigui "al més positiva possible"

La presidenta de Ports de l'Estat, Ornella Chacón, ha afirmat aquest dimarts a Palma que les navilieres del turisme de creuers estan "prenent consciència" que han de coordinar-se amb les autoritats públiques, autonòmiques i locals amb vista a l'arribada de visitants a les ciutats.

L'objectiu és que l'experiència dels creueristes sigui "al més positiva possible" i que l'estada als ports estigui coordinada i sigui compatible amb la vida diària dels ciutadans de les ciutats portuàries.

Les companyies també són "conscients" de la necessitat de parlar amb les autoritats públiques perquè el turisme de creuers no es concentri només en uns mesos determinats de l'any. Chacón ha destacat l'esforç que fan les companyies de creuers per adequar-se tant a les necessitats dels seus clients com de les ciutats on arriben els seus vaixells.

Les previsions 

Les previsions del turisme de creuers a les Balears preveu un creixement aquest any del 10%, si bé el president de l'Autoritat Portuària, Gual de Torrella, ha assenyalat que aquest tipus de turisme està creixent a tot el món. És un producte turístic "més" que requereix que els ports ofereixin un servei turístic de qualitat a les navilieres i els turistes.

La "gran coincidència" d'aquesta trobada, ha ressenyat Ornella Chacón, és que mitjançant els recursos portuaris s'ha de millorar la imatge de les ciutats.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF