Societat 18/06/2013

El president Bauzá se cenyí al guió i no contestà al nou rector

Huguet aprofità la presència del president per recordar-li amb molta claredat la necessitat de finançar millor la Universitat

Jaume Perelló
2 min
Bauzá no respongué cap de les propostes sobre finançament llançades per Huguet.

Palma.Les mesures de seguretat a l'arribada a l'auditori de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos eren considerables. Agents de seguretat privada hi controlaven l'accés, a més de notar-s'hi la presència d'una sèrie d'efectius de paisà. El president del Govern volia evitar qualsevol protesta per la seva política lingüística. Però la realitat és que els estudiants que conversaven a les portes de l'edifici ignoraren per complet la presència de la cinquantena llarga de càrrecs públics i institucionals que desfilaren ahir per la Universitat. Els exàmens preocupen molt més als universitaris en aquesta època de l'any. Allò que és cert és que la tradició de la presa de possessió del rector es du a terme davant els representants polítics, empresarials i els catedràtics i doctors de la Universitat. En canvi, no és un acte "obert" als estudiants. Tampoc no hi va haver en el discurs de Llorenç Huguet cap missatge adreçat específicament al grup més nombrós de tota la comunitat universitària. Potser aquesta doble realitat explicaria en part els motius de la tradicional abstenció dels estudiants en les eleccions al rectorat.

En tot cas, el que sí que va aprofitar i bé Huguet va ser la presència del president Bauzá per recordar-li amb molta claredat la necessitat de finançar millor la Universitat. Tot i que en algun moment intercanviaren alguna mirada desenfadada i de complicitat, el president no va agafar el guant llançat pel menorquí durant la seva intervenció i es limità a llegir el discurs que li havien escrit: un seguit de tòpics sobre la importància de l'educació sense entrar en cap dels clars requeriments fets per Huguet, qui fins i tot va proposar davant tota la comunitat universitària un contracte programa a quatre anys, per tal d'assegurar el finançament d'una manera estable i evitar el patiment actual dels membres de l'equip de gestió, pel que fa al pagament de proveïdors, tenint en compte el deute acumulat del Govern. L'acte va transcórrer amb total normalitat. No hi hagué protestes ni cap paraula fora de to. La UIB acollí Bauzá amb respecte.

stats